Search found 281 matches

by erniehatt
Sun Mar 15, 2020 9:38 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Probing
Replies: 3
Views: 78

Re: Probing

Thanks very much
by erniehatt
Sat Mar 14, 2020 1:33 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Probing
Replies: 3
Views: 78

Probing

OK now I have the Machine running nice and smooth, I wish to set up a probe, can anyone explain how to do it please.
by erniehatt
Sat Feb 29, 2020 8:18 pm
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Using Pololu sockets for external stepper drivers
Replies: 3
Views: 122

Re: Using Pololu sockets for external stepper drivers

They still fit the board, and should break apart
by erniehatt
Wed Feb 26, 2020 8:51 pm
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Gcode
Replies: 5
Views: 113

Re: Gcode

Thanks Bertus
by erniehatt
Wed Feb 26, 2020 7:03 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Gcode
Replies: 5
Views: 113

Re: Gcode

This what I finally came up with, and it works. X202.297Y7.258 G1X0Y0 G0Z54.000 (TOOL/MILL,6.3500,0,1.0000,0.0) M00 G1 Z0.000 M00 M3 S10000 The first line is part of the original, I then zeroed X and Y. Raised the Z to make room to change the tool. M00 to hold the program so I can change the tool Pr...
by erniehatt
Wed Feb 26, 2020 12:56 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Gcode
Replies: 5
Views: 113

Re: Gcode

Thanks Bertus, seems the M6 is void, and the link you sent was basically concerning UGS, and became quite involved. So I played around with a few settings and have found a solution . G0Z14.000 G0Z14.000 G1 X0 Y0 Z0 (TOOL/MILL,6.3500,0,1.0000,0.0) M00 M3 S10000 I need to make a few tweaks to it thoug...
by erniehatt
Tue Feb 25, 2020 5:17 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Gcode
Replies: 5
Views: 113

Gcode

Hi, I need some help concerning Tool change within Gcode.
G0Z14.000
G0Z14.000
(TOOL/MILL,6.3500,0,1.0000,0.0)
M6 T278
M3 S10000
This is the part of the gcode I am concerned with, it is not giving me time to make the tool change, and to resume cutting, what do I need to add. Thanks
by erniehatt
Thu Feb 20, 2020 7:15 am
Forum: Current Version(2.60)
Topic: Unidirectional Z Axis
Replies: 9
Views: 507

Re: Unidirectional Z Axis

Well from your test so far, it has become obvious that the problem is on the Z , have you checked continuity on the Z cables, if that is OK, then try to trace the Z tracks to see if one is broken, or there is a bad solder joint, I had this in the beginning and found it worked. Also, I would clean up...
by erniehatt
Sat Feb 15, 2020 9:54 pm
Forum: Current Version(2.60)
Topic: How to troubleshoot when nothing is happening?
Replies: 12
Views: 613

Re: How to troubleshoot when nothing is happening?

Have you got 5v connected to the PI. cant tell from the pics.
by erniehatt
Wed Jan 01, 2020 8:26 pm
Forum: Current Version(2.60)
Topic: power
Replies: 6
Views: 196

Re: power

I think you will find that the PI uses 5 volts.